Rektorsbrev

Sköna maj går mot sitt slut
Maj är i särklass den mest intensiva, men kanske den roligast månaden i skolan. Det känns som allt ska göras, hinnas med, avslutas samt alla utflykter och andra trevligheter. Tänker alltid att jag ska planera bättre nästa år, men inte heller…
 
Vi avlutade april med att sjunga in våren med Vårsamling där åk 4 framförde fin sång, alla sjöng tillsammans samt att Catarina höll ett vårtal. Efter samlingen åt vi lunch utomhus och vår-städade!
 
 
Maria Dufva
Både elever, pedagoger och föräldrarådet var mycket nöjda med den viktiga föreläsningen kring ”värsta, bästa, nätet”. Tyvärr blev deltagandet från er föräldrar lågt. Föräldrarådet tillsammans med skolledning har spekulerat kring orsakerna. Nästa år gör vi troligen en riktad inbjudan till föräldrar i åk 3.
 
En bok i världen
I tisdags var klass 2C och fick ta emot sitt andra pris i tävlingen ”En bok i världen” på Skansen. Stort grattis! Klassen hade läst Kejsarens nya kläder av HC Andersen och juryns motivering löd; Ett lekfullt bidrag med allvarlig underton. Barnens texter reflekterar på ett genomtänkt sätt kring sanningen som en drivkraft för förändring.
 
Drakis berättartävling
På måndag kommer det att vara berättarkalas i 3A då de har vunnit en berättartävling anordnad av Bonniersförlagen Lära. Stort grattis! Juryns motivering; Det har tagit lång tid för juryn (Stina Lövkvist, Helena Willis, Martin Widmark och Bonniersförlagen Lära) att ta sig igenom alla fantastiska bidrag, men vi är eniga om att Hägerstenshamnens skolas insats i tävlingen är exceptionell. Vi är imponerade av att så många på samma skola har bidragit på så hög nivå vad gäller engagerade berättade i både ord och bild!
 
 
Kängurumatta
Stort grattis till elev i 2A som har fått alla rätt i Kängurutävlingen 2019. En tävling som anordnas av Nationellt centrum för matematik
 
 
Hamnenloppet
Tack till alla er som gjorde Hamnenloppet med efterföljande prova på aktiviteter möjligt. Kul att ett flertal föräldrar var med och hejade. Nästa år får vi vara bättre på att locka med er i själva loppet! Bättre stadsdel var på plats och gjorde ett reportage;
 
Fritidshemmets dag 
En händelserik eftermiddag med hoppborg som huvudattraktion blev en fullträff. Glada miner och många skratt förgyllde skolgården på Selmedalsringen. 
 
 
Kommunikation
Skolan har nu migrerats och bytt IT-leverantör. Vi har under en tid inte haft tillgång till e-post och därmed kanske brustit i vår kommunikation. Har ni inte fått svar från oss ber vi er att maila igen för säkerhetsskull. Vi har nu nya e-postadresser förnamn.efternamn@edu.stockholm.se. Våra gamla fungerar parallellt en månad.
 
 
Skolplattformen
Vi måste be er alla att logga in på Skolplattformen och att ta del av den information vi publicerar. Vid behov av hjälp finns supporten. Vi på skolan har inte teknisk möjlighet att hjälpa er, felsök med stöda av lathund som jag bifogar eller läs mer på; https://www.stockholm.se/skolplattformen/#support
 
Ledighetsansökan gör ni nu digitalt på Skolplattformen. Observera att båda vårdnadshavarna behöver lämna samtycke och att ansökan måste vara gjord senast 2 veckor före önskad ledighet.
  
 
Sommaravslutning
Tisdagen den 11 juni är ni varmt välkomna på avslutning. Avslutningen börjar kl 9 i respektive klassrum. Kl 9.45 samlas vi alla på skolgården på Selmedalsringen. 
 
Gåvor
För er kännedom får vi inte ta emot enskilda gåvor från er, med hänvisning till jäv och mutor. Vill ni visa uppskattning kan ni göra det genom ord och handling. Önskar ni ändå ge något ber vi er att göra det från hela klassen och att det handlar om en blomma eller chokladask. 
 
 
Läsårsinfo - Vårterminen
Röd dag Kristi Himmelfärdsdag 30 maj – skolan stängd
Lov vid Kristi Himmelsfärdsdag 31 maj – meddela omsorg
Röd dag Nationaldagen 6 juni – skolan stängd
Studiedag 7 juni – meddela omsorg
Läsårets slutar 11 juni
 
Läsåret 19/20 börjar 19 augusti
  
 
Ta hand om er. Hör gärna av dig vid frågor! 
 
Victoria Blom, rektor  08-508 39973 eller 076 123 9973 Victoria.blom@edu.stockholm.se
Dela:
Kategorier: