Bibliotek

I skolan finns ett bibliotek där barnen får låna skönlitteratur och faktaböcker. Alla barn får ett eget lånekort och lär sig att både låna och återlämna böckerna själva.
Både barn och pedagoger har möjlighet att komma med önskemål om inköp av ny litteratur.

I biblioteket kommer ”månadens författare” att presenteras genom lite fakta och böcker om och av författaren.

I Nya Skolan har vi nu ett nytt skolbibliotek som är uppackat och helt fantastikt! Bibliotikarie på skolan är Sirpa Aho.

Öppettider:

Skolbiblioteket är öppet och bemannat mellan ca 9.30-ca13.30 mån-fre.

Än så länge får eleverna ha böckerna kvar i skolan men så småningom blir det även hemlån.

Framöver har vi sagostunder, boksamtal och bokpresentation i biblioteket och presentation av månadens författare.

VÄLKOMNA!

Biblioteket inspirerar

Nyfiken?

Missa inte vem det är som presenteras som månadens författare i biblioteket.

Boktips

Låt dig inspireras av nedanstående boktips.

• Edward Tulanes fantastiska resa av Kate di Camillo

Genom porslinskaninen Edward Tulane får du uppleva en livsviktig resa där kärleken och vänskapen slutligen är målet. Många symboler och yttre och inre upplevelser öppnar för "filosofiska" samtal vid högläsning men även om berättar stuktur inom ämnet svenska! I min tidigare klass har jag arbetat med denna bok integrerat i värdegrund, bild- , svenska- och so- ämnena och kommer att göra fortsättningsvis också. Tips från Ulrika Eriksson lärare i 2C

• Mathilda av Roald Dahl

Matilda är en intelligent flicka - vilket man inte kan säga om hennes självupptagna, okultiverade föräldrar och den favoriserade brodern. Matilda är "beläst" och hon kan få saker att flytta på sig bara genom att se på dem. När hon äntligen får börja skolan hamnar hon i klorna på den elaka rektorn, men hon finner också en nära vän i den förstående lärarinnan Miss Honey. Rolig och tänkvärd bok. Klass 3:A har vi haft den som högläsningsbok. Vi har också sett filmen. Klart uppskattad!! Tips från Eva Wärme på Kompassen.